Nyre på plass og endelig hjemme.

Da er jeg endelig hjemme.

Nye farver og engler på bloggen.Den mørke tiden og døds engelen er borte og en lysere blogg med lysets engel er nå på plass for å vise at det er bedre tider i møte.

Nyra er som sakt på plass og det gikk nesten kjempefint.Fikk en liten avstøtning, men med 4 flasker fytende "ett eller annet" så gikk det bra :-) Fikk mye veske etter oprasjonen for å kjøre gjennom nyresystemet.Og dette måtte jo ut igjenn.18,5 liter ut frem til kl 0600 morgenen etter.BRA MYE PISS! -) Det ble satt inn dren i dingsa mi,så jeg kjente selvfølgelig ikke når det kom ut.Det bare rant ut... :-) 2 dren greier ble også satt i hver skulder samt en i høyre hånd og 2 i venstre hånd ,under og over.ledninger over alt. :-) og det beste var når drenet i dinga blei dratt ut....iiiiiiii!!!! plopp!! Gjorde nesten ikke vondt!

Dagen etter dette våknet jeg kl 0600,lå i senga til halv 8 og sa jeg ville ut å gå.Sliten etter transplantasjonen,vondt i såret,stiv i såret og litt dålig til beins gikk jeg fra senga og opp og ned gangen jeg lå i.Det gjorde selfølgelig vondt å gå pga sår smertene,men jeg var fast bestemt på å bli fort frisk så det gikk sånn ca bra.Svetta som en gris og stabba meg ned gangen og tilbake.Svetten randt i tryne men gå skulle jeg.Ut etter 3-4 dager tengte jeg... :-) Not!!! 15 dager var jeg der :-)

Og de dagene trengte jeg for ordentlig å komme meg.Mye veske,mange tabletter og smertestillende,samt 4 typer insuli,rask.mix,12 timer og 24 timers insulin.Dagen/e gikk med på å ta blodprøver,måle blodsukker,ta insulin,måle blodtrykk,få veske i kroppen,føre opp alt jeg drakk og føre opp alt piss som kom ut....på de 7-8 første dagene gikk jeg opp 10,5 kg og på like lang tid gikk jeg ned like mye.10,5 opp og 10,5 ned :-) Grunnen til all insulinen var at blodsukkeret gikk opp mye pga noen tabbl jeg bruker nå,som jeg ikke brukte før.

blodtrykket var også høyt,over 200.men sakte og sikkert fikk de det ned på et okey nivå.noen ganger helt fint.120 over 80.

Hver dag gikk jeg en tur på morgenen ute i en lang gang.Frem og tilbake.Og såret ble mindre og mindre sårt og stift.Nå er det nesten helt fint.Litt sårt og litt stift.Men bedre og bedre dag for dag.Den tredd siste dagen gikk jeg rundt hele rikshostpitalet men donoren Magne og mutter'n.Det var stas :-) Trodde ikke jeg skulle klare det,men med litt vile pauser så gikk det fint :-) 

Ser frem til å kunne fungere normalt igjenn.Det har vært 2 lange år med smerte og litt bekymringer.Det deiligste er at jeg ikke er stiv i kroppen lengre.Det var det værste.Ikke er det tungt å gå langt heller og lettere å bevege ryggen armer og bein.Litt vondt i ryggen noen ganger, men etter å ha sittet og ligget mere eller mindre i ca 2 år så må bare dette trenes opp igjenn.Og det gleder jeg meg litt til :-)

Fremover så blir det blodprøver 3 ganger i uken på riksen,så etter en liten stund 2 ganger i uken så 1 gang i uken i ca 3 mnd fremover for å tilpasse medisinene :-)

En annen ting er at jeg frika ganske bra ut når de sa at jeg måtte være der,på pasienthotelet på riksen,i 3 mnd for å få en maks oppfølging....helt til de fant ut at jeg bodde så nærme at det gikk fint å pendle frem og tilbake.(taxi)

Sender også en stor takk til de på de 2 avd jeg lå på.Fantastiske folk. :-) De kunne virkelig jobben sin :-) Vet ikke hvem som opererte meg,men en stoooor takk til de også :-)

Og ikke minst tusen hjertelig takk til min levende donor Magne Bjørnsen :-) nytt liv,nye muligheter :-)

Og hjertelig takk til hjemmehjelptjenesten her i Ullensaker.2 ganger pr dag har de kommet og sett til at jeg har tatt medisiner,insulin og gjort det jeg skulle :-)Vet ikke helt hvordan det hadde gått uten dem :-)

Takker også den siste x'en min for god oppfølging den tiden det varte :-)

En stor takk til frøken syltetøy som gjorde oppholdet veldig mye bedre på riksen :-) Råtass!!

og til min familie som besøkte meg hver eneste dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! det var digg det :-)

Takker også de av mine venner som besøkte og ringte meg under oppholdet :-) 

Og en mega takk til alle på facebook og blogg.no som har følgt bloggen min.Det har vært virkelig rørende noen ganger.Mye klump i halsen og tårer stille rennende nedover  :-)

Har jeg glemt noen nå??? Håper ikke det,i så fall send inn en klage i 3 exp!! :-)

Nå skal jeg bare kose meg fremover :-)

-RODDY-

PS;Skrivefeil og urøddig skriving skal du bare drite i! :-)

Om det blir videre blogging vet jeg ikke enda.Må føle litt på livet.Har også tiden frem mot mini maratonet og til den tiden kommer må det trenes litt :-)

Ha en fantastisk fin dag videre :-)

HUSK

8 kommentarer

Unn Kristin

29.05.2013 kl.09:53

åå dette var god lesing ;-) Nå ble jeg glad , tralllallala ;-) Du er så positiv og flink til å skrive

Masse god bedring fortsatt ;-) Stor klem

Magne

29.05.2013 kl.12:09

Nå er det trim som gjelder roddy på begge

Roddy

29.05.2013 kl.13:33

Til Unn Kristin: Takk for det :-) Nå er det bare fremover som teller :-)

Roddy

29.05.2013 kl.13:34

Til Magne: yupp,men best å starte forsiktig :-)

Tone

29.05.2013 kl.18:50

Så godt å lese att du er på vei tilbake. Klem.

Roddy

29.05.2013 kl.19:06

Til Tone: Det føles godt også :-) klem

Ritha

29.05.2013 kl.19:22

Så godt å lese dette Rodgeir :)

Ønsker deg masse, masse lykke til videre.

Og så flott at bedringene kom så fort da :) Veldig glad på dine vegne.

God klem.

Roddy

29.05.2013 kl.19:38

Til Ritha: Tusen takk :-) Nå går det bare en vei :-)

Skriv en ny kommentar

Roddy

Roddy

46, Ullensaker

Alterherlig bloggen er meg på godt og vondt.Nedturer og oppturer.Med hjerte i hånden skal jeg prøve å dele tanker og følelser med dere her inne og hva jeg evt mener om enkelte ting.....eller ikke mener.

Kategorier

Arkiv

hits